Hertta Kiiski + Janne Punkari

Hertta Kiiski on Turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee valokuvan, liikkuvan kuvan, objektien, tekstiilien ja tilan kanssa. Kokonaisvaltaisista installaatioista tunnetun Kiiskin teokset käsittelevät rakkautta, ajallisuutta sekä ihmisen ja ei-inhimillisen luonnon välistä suhdetta. Eläinten kanssa työskentelyn lisäksi Kiiski on jo vuosikymmenen ajan työskennellyt tyttäriensä ja veljentyttärensä kanssa . Hän luo vieraanvaraisia tilanteita kohtaamiselle ja läsnäololle.

Kiiskin viimeaikaisia yksityisnäyttelyitä ovat olleet Plasticenta Noon Projects -galleriassa Los Angelesissa (2022), Alkuliemi Turun taidemuseolla (2021), Milky Way PhotoIrelandissa (2021) ja retrospektiivinen Violetti meri Valokuvataiteen museolla (2019). Kiiski on valmistunut Turun Taideakatemiasta ja Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksia on mm. Kiasman, Valtion, Suomen valokuvataiteen museon, Turun taidemuseon ja Kuvataideakatemian kokoelmissa.

Janne Punkari on Turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin valokuvan parissa. Töitään Punkari esittää installaatioissa, taiteilijakirjoina ja muina julkaisuina. Installaatioissaan hän käyttää valokuvien lisäksi myös ääntä, liikkuvaa kuvaa sekä monenlaisia esineitä ja tekstiilejä. Teoksissaan Punkari käsittelee aistimellisia ja kehollisia kokemuksia, häntä kiinnostaa miltä asiat tuntuvat. Punkari pohtii työskentelyllään myös valokuvateoreettisia seikkoja, kuten tekijyyteen, toimijuuteen, ja kuvaajan asemaan liittyviä kysymyksiä.

Tällä hetkellä Punkari opiskelee Turun Taideakatemiassa.