JOOSE KESKITALO & THE MYSTIC REVELATION OF TEPPO REPO

Savonlinnalainen folkin mestari Joose Keskitalo on yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä. Hänen väkeviä lauluja, mystisiä näkyjä ja koskettavia tarinoita on kuultu vuonna 2004 ilmestyneestä Luoja auta debyyttialbumista lähtien. Marraskuussa julkaistiin eeppinen kahden levyn kokonaisuus Orfiset laulut V & VI.
Orfiset laulut V & VI on tehty jälleen yhteistyössä The Mystic Revelation Teppo Repo -yhtyeen kanssa. Albumien tekstit Keskitalo on kirjoittanut antiikin kreikkalaisten tragedioiden ja myyttien pohjalta.
”Arvasin, että kreikkalaiset tekstit ovat niin merkittäviä, että ne kannattaa lukea läpi. Silti ne osoittautuivat jopa yllättävän olennaisiksi. Raamatun ohella kreikkalaiset kertomukset resonoivat läpi länsimaisen kulttuurin, vaikkei niitä aina muisteta.” Joose kertoi heinäkuussa Harri Römpötin haastattelussa Helsingin sanomissa.
Orfiset laulut V & VI on musiikillisesti monipuolinen ja ainutlaatuinen kokonaisuus jolla kuljetaan ennakkoluulottomasti arkaaisen folkin pohjalta progen ja psykedelian sävyihin.
Joose Keskitalo – laulu, kitara ja puhaltimet
Otto Eskelinen – puhaltimet ja koskettimet
Eero Tikkanen – basso
Arwi Lind – rummut