nghtrdio

Vuonna 2022 turkulainen Nghtrdio pääsi yllättämään, kun monille vielä uusi tuttavuus sai monisatapäisen yleisön tanssimaan muunmuassa Kesärauha- ja Ilmiö festivaaleilla. Nghtrdio on tummasävytteistä, progressiivista housea soittava duo, joka on syntynyt pitkän linjan muusikoiden Timo Saaren ja myös Oskr-nimellä tunnetun Oskari Ruohosen ympärille.

Yhtyeen omaleimaisuus muodostuu sen tavasta sekoittaa perinteistä housea ja indietä soitetuilla instrumenteilla sekä originaaleilla vokaaleilla. Livelaulu- ja soitto on myös duon livesettien perusta. Nghtrdiolta on julkaistu toistaiseksi vasta kaksi singleä, joista toinen, Fake The Funk, julkaistiin vuoden 2022 maaliskuussa. Tästä huolimatta yhtye ottaa yleisönsä ja saa sen helposti tanssimaan itselleen uutta musiikkia. 

Nghtrdio sai alkunsa 2018 syksyisestä pimeästä reissusta saaristoon, jonka jälkeen duo on esiintynyt muutamalla erikoiskeikalla Berliinissä, parilla festivaalilla sekä viettänyt tuhansia tunteja mökkisessioiden lisäksi studiolla. Seuraava julkaisu, neljän biisin mittainen EP on viittä vaille valmis ja tulee näkemään päivänvalon keväällä 2023. Sen myötä Nghtrdio on lunastamassa paikkaansa omaleimaisen elektronisen musiikin kentällä.