Petri Ala-Maunus

Kuvataiteilija Petri Ala-Maunus (s.1970 Kuortane) on viime vuosina käsitellyt maalauksissaan apokalyptisia paratiisimaisemia, jotka kuvaavat eräänlaista yliluontoa, monista osista koottua maiseman ideaa.

Ala-Maunuksen teosten pikkutarkka maalauspinta piilottaa uhkaa valtaviin vyöryviin metsiin, putouksiin, pilviin ja vuoriin luoden voimakkaan luontokokemuksen tunteen.

Ala-Maunus on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa 1990-1993 ja
Kuvataideakatemiassa 2009-11. Hänen teoksiaan on viimeksi ollut esillä mm. Sara Hildènin taidemuseon ja Kiasman kokoelmanäyttelyissä, Ateneumissa osana Suomen taiteen tarina- näyttelyä sekä yksityisnäyttelyissä Makasiini Contemporaryssa Turussa, Jyväskylän taidemuseossa, Salon taidemuseossa,
Laukon kartanossa Vesilahdella ja Pohjanmaan museossa Vaasassa.

Hänelle on myönnetty Pirkanmaan taidepalkinto 2007 ja Suomen taideyhdistyksen William Thuring- nimikkopalkinto 2010. Vuonna 2019 hän oli Ars Fennica palkintoehdokkaana. Mäntän kuvataideviikoilla 2007, Turku Biennaalissa 2013 ja Ars Fennica ehdokasnäyttelyssä 2019 hän voitti näyttelyiden yleisöäänestyksen.

Ala-Maunuksen teoksia kuuluu useisiin taidekokoelmiin, kuten The Zabludowicz Collectionin, HSH Nordbankin, Kiasman, Amos Rexin, HAMin, Sara Hidénin taidemuseon, Heinon taidesäätiön, Saastamoisen säätiön ja Wihurin säätiön kokoelmiin sekä lukuisiin yksityisiin taidekokoelmiin.