ROSITA LUU

Rosita Luu on monipuolinen artisti, jonka albumeilla on kuultu kaikuja niin glam rockista, popista, elektronisesta musiikista, soulista, jazzista kuin kantristakin. Monipuolisuus ja uteliaisuus lauluntekijänä onkin yksi artistin tavaramerkeistä sanoituksien lisäksi. Lyriikoiden pohjavire on ihmisyyttä, erheitä ja isoja tunteita syvästi ymmärtävä, eikä Rosita Luun maailmassa mikään ole mustavalkoista tai pyhää.

Rosita Luu on saanut kiitosta ja suitsutusta etenkin kappaleidensa sanoituksista. Ennakkoluulottomasti omassa sulatusuunissaan eri genrejä sulatteleva musiikillinen ilmaisu on maagista ja kiehtovaa. Rosita Luu nimen takaa löytyy sooloprojektina yhtyeen aloittanut Merita Berg sekä parhaillaan viisihenkiseksi kasvava eheä yhtye.

Vuonna 2021 Samettisuu -albumi oli ehdolla Emma-gaalassa Kriitikoiden valinta ja Vuoden yleisöäänestys kategorioissa. Samettisuu -albumi listattiin julkaisuvuonnaan mm. Soundin Vuoden kotimainen albumi -listan sijalle kolme. Samana vuonna Rosita Luu valittiin YleX:n tulevaisuuden tähtiä ennustavaan Läpimurto-listaukseen. Artisti on julkaissut kolme albumia, joista tuorein Maaginen elävä ilmestyi helmikuussa 2022