Veera Neva & Arttu Nieminen

Audiovisuaalinen konsertti

Veera Nevan musiikki ja Arttu Niemisen mediataide yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka johdattaa lumoavalle matkalle luonnon pyhyyden ja yhteyden äärelle. Se virittää syvän luontoyhteyden taajuudelle ja myyttiseen mielentilaan, jossa sulaudumme kaiken eläväisen verkostoon. Konsertti on kuin audiovisuaalinen loitsu, joka kuljettaa juurtumisen, laajenemisen ja eheytymisen äärelle – siihen tilaan, joka kuiskii meille aikojen takaa aina yhä uudelleen, kun hiljennymme luonnon äärellä.

Veera Neva on kuusamolainen Tampereelle kotiutunut musiikintekijä, jonka musiikki soljuu kokeellisesti yhdistäen elementtejä mm. ambientista, moniäänisestä laulumusiikista, elokuvallisesta musiikista sekä äänimaisemallisesta maalailusta. Sävellykset muodostuvat orgaanisista ja elektronisista soundeista jazzahtavilla saksofoneilla maustettuna. Pääasiallisina äänilähteinä toimivat saksofoni, oma ääni ja syntetisaattorit efekteillä ja looppereilla höystettynä. Niillä Neva luo kerroksellisia äänimaailmoja, joiden myötä kuulija voi antautua matkaamaan sisäavaruuksiin. Veera Neva on julkaissut kaksi sooloalbumia, joista viimeisin Grande Onde ilmestyi kesäkuussa 2022 Eclipse Musicin julkaisemana. Hänen edellinen levynsä Avaruuskaipuu (Luola Record Label) ilmestyi keväällä 2020.

veeraneva.com

Arttu Nieminen on Rovaniemellä asuva mediataiteilija (s.1981), jonka teosten lähtökohtana on usein symmetrialla ja horisontilla leikittelevä muoto, arktinen hauras luonto, sekä enteiden ja näkyjen kaltaiset rinnastukset ajankohtaisiin ilmiöihin. Luonto, kuin myös ihmisen rakentamat kolossaaliset struktuurit ja kaupungin syke, näyttäytyvät Niemiselle omana tiedostavana olionaan, toisinaan taas mystisenä rajapintana näkyvän ja näkymättömän välillä. Eristäytynyt, mystinen ja virtaava ovatkin määreitä, joista teokset hallusinoivat muotoaan. Ne ovat houreisia oodeja luonnon mystisille piirteille.

https://hcnieminen.wixsite.com/arttu-nieminen